Apa tu kawan on9?


Bagi kamu,kawan on9 tu cam na?contohnya dari FB,twitter dan juga blog.Siapa yang kamu anggap kawan?kalaw sa,cukup la dorang add atau invite dalam friendlist dorang suda sa anggap sbagai kawan on9..yaka??atau kenali dorang dulu baru kita anggap dorang sebagai kawan??mngkin juga..Atau cukup suda kita tau namannya suda dianggap kawan on9??
apa pendapat kamu?


7 comments:

Muslihah Mohd Razali said...

kalo saya, kawan itu, saya kenal dia, dan dia juga mengenali saya. tahu tinggal di mana, sekolah kat mana, belajar kat mana..

but, if i just know their name/blogs/FB, they're mere an acquaintance to me.

Recent Post: Things I don't Like On Blogger

Sudilah singgah dan komen. Thanks.

gaararex said...

apa maksud awak mus??boleh terang kan dengan lebih terperinci bahagian ni.."but, if i just know their name/blogs/FB, they're mere an acquaintance to me."..i didnt get what u mean by that...

thx for da komen mus..

Afie said...

hurm...kawan on9?? ok kawan on9 2 me is she/he yg chit chat dan bertegur sapa secara baik dgn saya ialah kawan on9 saya....dan saya tahu dia dr mna (tmpt tinggal)dan pandai berborak dgn sya ialah kwn on9 saya...this is my opinion only ~ hehe ^_^

Izyan Yan Cinnamon said...

bagi saya kawan tu mmg penting tp adew sesetenggah bila kita perlukan masa susah kawan ilang entah kemana tapi bila time senang mereka lupakan mcm kacang lupakan kulit..mmg susah nk cari kawan yg btl2 iklas berkawan dengan kita..mcm tu juak kawan on9 bila time suh add kita manis je mulut berkata2 tp pas dah jd ahli batang idung pun x nmpk..

GeeGee said...

tak tau nak komen apa :) tak mahir sgt dlm bab nih .

Izyan Yan Cinnamon said...

owh ok..=)

Bdax Rain said...

bagi sayer lah..
kawan online nih ialah teman kita di alam siber...alam maya yang mana kita hanya berkawan melalui facebook or maner2 chating...dengan lebih jelas mcm kire penpal lah kan...
jika mahu tahu sama ada dia kawan kita atau bukan lagi digelar kawan, kita hanya dengan bertegur sapa melalui chatting la kalu kebiasaannya dan serasi selepas daripada itu..dan kemudian berterusan menegur walaupun di lain hari...itulah kut maksud kawan online..hehe

*tetapi janganlah kita mudah percaya dengan rakan siber...kita x tahu gak niat jahat diorg kan..so fikir2kanlah...