Whats Up Baby Face...



helo-helo to all readers~~
timbul pula idea saya untuk buat enri ni time2 saya sedang berchat kat Fibox..
alaa,dorang dok sibuk saling bertanya tentang umor masing2 gitu..hehe


whoaaa rupa tak setua umor???mcm mana tu..bingung sekejap...hehe
yaalaa,nmpak muda gitu,ala-ala baby face konon diorang cakaplaa~~~
ni kali kita bercakap tentang ni topik pula..okeh~

baca perbualan bawah ni:
Dia:brapa umor kau?
Kau:dah 25 thn
Dia:apa?!jan tipu aa..org tanya betul2 ni..
Kau:aik,betul la apa yg saya cakap,tengok ic ni..
Dia:terdiam sebentar..haah laa..dorang salah letak tarikh betday kot..
Kau:pergh laa...tak caya uda..mls nak lyn..(panas,panas)


haha,lucu kan..geram org yang ditanya tu..
(mcm saya dulu2 laa,masih ada juga yang heran dengan umor saya,hee),
siapa yang tak geram,dijawab betul, dituduhnya org bergurau,lebih baik layan jak laaa..hee

ramai juga yang bertanya apa rahsia di sebalik awet muda gitu,
laaaaa,lagila si penjawab bingung tuk menjawabnya,
memang tak da apa2 pun rahsia atau amalan
atau pencuci muka jenama mahal2 yang diguna pun..
memang tersedia sudah begitu rupanya..
atau pun,
paling logik nak jawab pertanyaan tu,
amalkan selalu senyum atau ketaawaa..(jangan lah sampai terbahak2,terlebih suda tu)..
tentang ciri2 nya baby face ni kan,sangat la ketara dari segi sifatnya,contohnya
seorang penyabar,tidak mudah marah dan juga pendiam..hehe..kemungkinan besar laaa..

kelebihan:
~orang nampak muda padahal umor dah beliaa daa..aahahah
~dikasihani...(comelkan,siapa la sanggup pukul)
~dikenakan bayaran murah kalau pergi fun fair...aahhhahha

kelemahan:
~dianggap tidak matang jadi selalu diabaikan kalau ada majlis keramaian
~disuruh simpan misai supaya dinampak matang..(adaka patut...)
~tidak diharap untuk melakukan apa2

mcm mana dengan kamu semua??pernah ada rakan yang mempunyai ciri2 baby face ka??



14 comments:

MiSz AzUmI said...

<--baby face jugak..erkk(perasan)
haha..
malangnya umi bkan bby face la rexon..umi opah face..sbb nya kan..org salu teka umr umi lbih tua dri umr yg sbenar..mybe sbb umi ni matang kot..erkk(prasan kali kdua)
ataupon mmg umi ni nmpak tua??emm..kna ikut tips rexon bg la ni nmpaknya..snyum slalu..(n_n)
nice entry bro..keep it up..

gaararex said...

erm,umi nmpak matang gitu la tu..
ehehe..
thx for da comment ya umi..

sha ohsem said...

sha x baby face... sha cute jeeee... hahahaha.... normal la tu... yg penting org yg babyface ni lambat npk tua.. ohsem la tu!!

gaararex said...

haha...oh yeah,sha cute,sha da owesome..hhehe..:)

Zai Vis said...

babyface a.k.a sathiya... hehe...!!!
tu pun babyface gak tuh...
sy suka tgk amy mastura...
tak makan dek umur (",)

Kama MN said...

saya "kakak face". tapi salunya baby face ni fizikalnye kecik molek :) selalunye la.

gaararex said...

yup zai..amy mastura mmg kiut oo..hehe

gaararex said...

betul tu kama..kebanyakannya kecil atau rendah sebab tu dia kiut...ahahahahah..

iema ツ said...

------------>
sentiasa awet muda .. haha .. even umur dah 18 orang still cakap mcm 16 tahun .. tak percaya dah habis sekolah .. huhu =,='

gaararex said...

wakakakaka..betul tu iema..hee..sabar ja la..:)

Koding said...

Koding Berkata:
Comeynya... adik tu...

aku HaniAsyira said...

nak jd babyface gak..

rexon said...

koding:comeykan..hee:)

aku HaniAsyira:hehe..dari ko jak..;p

Bitt (double IS) said...

salam singgah..

canteknya lahai mata baby tu..